Son kilometre taşından sonra Ronaldo, Dünya Kupası zaferini hedefliyor

SPOR

Son kilometre taşından sonra Ronaldo, Dünya Kupası zaferini hedefliyor

Başka bir oyun, başka bir kişisel dönüm noktası. Muhtemelen son Dünya Kupası olacak olan Cristiano Ronaldo'nun etrafını saran tüm kargaşaya rağmen , Portekizli büyük isim damgasını vurmaya devam ediyor.

24 Kasım'da beş Dünya Kupası'nda gol atan ilk kişi oldu.

Bu sezonun başlarında kariyerinin 700. kulüp golünü kaydetti.

Menajer Erik ten Hag ve kulübün sahiplerini eleştiren kışkırtıcı röportajının ardından Manchester United sözleşmesi feshedildikten sonra Katar dışında nerede oynayacağını bilmeyen 37 yaşındaki bir oyuncu için fena değil.

Pazartesi günü Uruguay'a karşı bir galibiyet, Portekiz'in Gana'ya karşı 3-2'lik açılış galibiyetinin ardından yedek bir oyunla Grup H'den eleme aşamalarına geçmesini garantileyecek.

Ronaldo, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu daha başlangıç, imkansız diye bir şey yok" dedi.

Ancak futbolun en büyük adamı, kendisinden kaçan tek büyük kupayı kaldırma hırsına ulaşmaksa, bunu tek başına yapamaz.

Portekiz'in zaferi sürdürmek için Joao Felix ve Rafael Leao'nun gollerine ihtiyacı olduğu sırada Gana'ya karşı bu çok açıktı.

Felix, Portekiz'in baş ilham kaynağı olarak Ronaldo'nun tahtının en olası varisi ve hatta United'a olası bir hamle ile bağlantılı.

Katar, Ronaldo'nun son Dünya Kupası dansıysa, hareketler eskisi kadar akıcı değil.

Gana'ya attığı gol, kariyerinin üzerine inşa edildiği türden bir bireysel deha türünden bir an yerine penaltı noktasından geldi.

Bununla birlikte, FIFA Teknik Çalışma Grubu üyesi Sunday Oliseh, Gana teknik direktörü Otto Addo'nun ödüllendirilmemesi gerektiğinde ısrar ettiği, Muhammed Salisu'dan tartışmalı bir faul kazanma yeteneğini hâlâ "tamamen dahi" olarak nitelendirdi.

Ronaldo'nun kutlamaları, gelmeye devam ettikleri sürece gollerin nereden geldiğini umursamadığını gösterdi. Ancak Portekiz yalnızca bu tür anlara güvenemez ve en ünlü oyuncusunu çevreleyen gürültü arasında,
teknik direktör Fernando Santos'un emrinde ne kadar yetenekli olduğu unutulabilir.

Atletico Madrid'in forveti Felix, United'ın orta saha oyuncusu Bruno Fernandes ve Manchester City'den Bernardo Silva en az değil.

Portekiz forveti Goncalo Ramos, Lusail Stadyumu'nda Uruguay karşısında "Bizim kalitemize sahip bir seçim her maçta favori olmalı" dedi. Şimdi ikinci maçı kazanmak önemli” dedi.

Uruguay, turnuvanın ilk maçında Güney Kore ile 0-0 berabere kaldı.

Portekiz gibi Uruguay da eskiyle yeniyi harmanlıyor.

Ronaldo'nun sırasıyla Real Madrid ve Barcelona'daki uzun süreli rakibi Luis Suarez, ülkenin yeni nesil yetenekleri Darwin Nunez ve Facundo Pellistri'yi de içeren bir atakta.

35 yaşındaki Suarez artık eskisi gibi güçlü değil ve Güney Kore'ye karşı bir saat sonra oyuna girdi. Edinson'da 35 yaşındaki Cavani onun yerine oyuna girdi ancak Uruguay yine de gol bulamadı.

Gana, Portekiz'in savunmasındaki güvenlik açıklarını açığa çıkardı - ancak Uruguay'ın bugünden yararlanmak istiyorsa çok daha klinik olması gerekecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.