Katar'da Düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Şimdiye Kadar Kırılan 5 Rekor

SPOR

Katar'da Düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Şimdiye Kadar Kırılan 5 Rekor

Futbolun en büyük festivali olan Katar'daki 2022 FIFA Dünya Kupası'na sadece bir hafta kala, oyuncular ve ülkeler etkinliğin Katar'daki grup aşamasında farklı rekorlar kırdı.

Bu nedenle devam eden yarışmada bugüne kadar kırılan 5 rekoru sizler için derledik. 20 Kasım 2022 Pazar günü başlayan 2022 FIFA Dünya Kupası'nın 18 Aralık 2022 Pazar günü sona ermesi bekleniyor. İşte 5 rekor.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, Gana'nın Siyah Yıldızları'na karşı oynadıkları ilk maçta penaltı noktasından attığı ilk golle, üst üste 5 dünya kupası müsabakasında gol atan ilk ve tek erkek oyuncu oldu.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan'ın açılış maçında Arjantin'e karşı kazandığı galibiyetle, dünya kupasında Arjantin'e karşı birden fazla gol atan ilk Asya takımı oldular. Ayrıca Arjantin'in tüm uluslararası yarışmalarda yenilmemiş 36 maçını da bitirdiler.

Olivier Giroud

Olivier Giroud'nun Fransa'nın Avustralya'ya karşı açılış maçında attığı 2 golle, toplam 51 golle Thierry Henry'nin Fransa tarihinin en çok gol atan oyuncusu rekorunu egale etti. Olivier Giroud, turnuvada sadece 1 gol daha atarsa, Fransa milli takımının en çok gol atan oyuncusu olacak.

Uruguay

Uruguay'ın açılış maçında Güney Kore ile berabere kalmasının ardından, Dünya Kupası'nın grup aşamalarında 450 dakikadan fazla gol yememe rekoru kırdılar. Turnuvanın grup aşamalarında onlara karşı gol atan son oyuncu, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Wayne Rooney oldu.

Luka Modric

Hırvat kaptan Luka Modric, futbol tarihinde 3 farklı on yıl boyunca hem Avrupa Şampiyonası'nda hem de FIFA Dünya Kupası'nda forma giyen ilk ve tek oyuncu oldu. 1. on yıllık görünümünü 2000'de (2006), 2. on yıllık görünümünü 2010'da (2014 ve 2018) iki kez ve 3. on yıllık görünümünü 2020'de (2022) yaptı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.