Hemşire Duygu Turan kickboks Avrupa şampiyonu oldu

SPOR

Hemşire Duygu Turan kickboks Avrupa şampiyonu oldu

Hem hemşire hem de milli sporcu olan Duygu TURAN, kasım ayında düzenlenen Avrupa Kickboks Şampiyonası'nda birinci olurken, en büyük hayali olimpiyatlarda altın madalya kazanmak.

“Başarılı olmayı istemelisin. Eğitimime devam ederken spor yapmaya devam ettim. Stresli ve zor olsa da ikisini de zevkle yapıyorum” dedi Duygu Turan .

İstanbul'un Şişli ilçesinde bir hastanede hemşire olarak çalışırken, Dünya Kickboks Organizasyonları Birliği'nin (WAKO) Kasım ayında Antalya'da düzenlediği Avrupa Kickboks Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi oldu.

Turan, Kocaeli Üniversitesi Hemşirelik bölümünden ikincilikle mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi'nde ikinci lisans eğitimine de başladı.

29 yaşındaki oyuncu şimdiye kadar üç kez dünya, beş kez de Avrupa şampiyonu olurken, aynı zamanda Avrupa'nın "en iyi kadın dövüşçüsü" seçildi.

Dokuz yıldır çıktığı hiçbir maçta yenilmeyen Turan, "Hedefim kariyerime namağlup devam etmek" dedi.

Turan, Kickboks'un Olimpiyat Komitesi tarafından tanındığını ve artık yarı olimpik bir branş olarak kabul edildiğini kaydetti. "Kickboks Olimpiyat olursa, hedefim Olimpiyat şampiyonu olmak."

Turan, “Kadınlar da bu sporu yapıyor mu?” gibi sorularla sıklıkla karşılaştığını söyledi. ve "Kadınlar kavga eder mi?"

“Ne yazık ki toplumda bu sporun erkek sporu olduğu ve sadece sporda değil birçok alanda bazı şeyleri sadece erkeklere mahsusmuş gibi kadınların yapamayacağı yönünde bir algı var.”

Ancak biz kadınlar her yerdeyiz, varız ve var olmaya devam edeceğiz.

En büyük destekçisinin ailesi olduğunu belirten Turan, “Akrabalarımız annemi arayıp 'Yazık değil mi bu kıza' gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar. Ancak bu yorumları ne ben ne de ailem ciddiye alıyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.