Türkiye, Batı Şeria'daki sivil ölümlerini kınadı

SİYASET

Türkiye, Batı Şeria'daki sivil ölümlerini kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria'da artan şiddet olayları ve Filistinli sivil ölümleriyle ilgili endişelerini kınadı ve dile getirdi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, İsrail makamlarını bölgede daha fazla tırmanma ve can kaybını önlemek için gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Bakanlık ayrıca Filistinliler ve Filistin devletine taziyelerini iletti.

Cuma günü, Nablus şehrinin güneyindeki Huwara kasabasında bir İsrail askerini, kendisinden kaçmaya çalışan bir Filistinli ile tartışırken gösteren bir video sosyal medyada viral oldu, ancak İsrail askeri onu yakın mesafeden vurarak ortada bıraktı. ağır yaralandı. Filistinli daha sonra öldüğü açıklandı.

İsrail'in "Filistinlileri arıyor" dediklerini tutuklamak veya Filistinlilerin evlerini yıkmak için tekrarlanan baskınları arasında son haftalarda Batı Şeria'da gerilim yüksek seyrediyor. Baskınlar Filistinlilerle çatışmalara yol açarak çok sayıda ölüme neden oldu.

Batı Şeria bu yıl, İsrail ordusunun neredeyse her gün düzenlediği baskınlarda çok sayıda Filistinli savaşçı ve sivilin ölümüne neden olurken, Yahudi yerleşimciler zaman zaman ölümcül Filistin şiddeti tarafından giderek daha fazla hedef alınıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.