Netflix'in Puan Aşkım Gerçek Bir Hikayeye Dayalı mı?

MAGAZİN

Netflix'in Puan Aşkım (The Marriage App) Gerçek Bir Hikayeye Dayalı mı?

Orijinal adı "Matrimillas" olan Netflix romantik komedisi Puan Aşkım " The Marriage App ", Sebastián De Caro tarafından yönetilmektedir. Kriz içindeki bir çiftin etrafında dönüyor. Belen ve Federico'nun biraz mutlu bir evlilik hayatı var ve iki çocukları ile birlikte yaşıyorlar. Çift, romantik hayatlarını bir uygulama yardımıyla renklendirmeye karar verir. Ancak, umduklarından fazlasını aldıkları için işler ters gider.

Başrollerini Luisana Lopilato, Cristina Castaño ve Juan Minujín'in paylaştığı İspanyol filmi, evli bir çiftin sıkıntılarını ve onların kayıp aşkı geri getirme arayışlarını araştırıyor. Belen ve Federico'nun hayatları boyunca, birlikte sağlıklı bir evliliği oluşturan iyi, kötü ve çirkin şeylerin dürüst bir tasvirini sunuyor. Bu nedenle, izleyiciler hikayenin gerçek bir çiftin hikayesi olup olmadığını merak ediyor. Ayrıntılara dalalım.

Puan Aşkım Gerçek Bir Hikaye mi?

Hayır, 'Puan Aşkım' gerçek bir hikayeye dayanmıyor. Gabriel Korenfeld, drama filminin kurgusal hikayesi ve senaryosu üzerinde Rocio Blanco ile birlikte çalıştı. Mutlu bir ilişki ve evliliği sürdürmek için harcanan çaba etrafında dönen bir film. Belen ve Federico yüzeyde mutlu görünüyorlar ama halletmeleri gereken kendi sorunları var. Bu nedenle, ortakların birbirleri için yaptıkları iyi ve kötü işleri takip eden bir evlilik uygulamasını tercih ediyorlar. Üstelik bunun için puan alıyorlar ve kaybediyorlar.

Çift, iş ve aile arasındaki yaşamda sağlıklı bir denge kurmaya çalışır. Belen, evin sorunsuz işleyişini sağladığı için çiftin pratik olanıdır. Federico tatlı ve nazik bir kocadır, ancak düşüncelerinde kaybolmuştur ve evin ihtiyaçlarına aldırış etmez. Sonuç olarak, bu senaryo birkaç modern evde bir sorundur, burada bir partner her şeyi kendi başına halletmek zorundayken diğeri asgari düzeyde bile yapmaz. Bir çift, ancak her iki ortak da işini özenle yaptığında dengeyi koruyabilir.

Film aynı zamanda çocuklarının karşılaştığı sorunları da anlatıyor. İlişkilerini yoluna koyma arayışında çift, çocuklarını unutur. Antonio'nun basketbol maçlarını kaçırırlar ve onları büyükannelerinin evinde de bırakırlar. Belen ve Federico çocuklarını ihmal eder ve ebeveynlerinden ihtiyaç duyabileceklerine odaklanmazlar. Puan takıntısı, çiftin hiçbir şeyi ve kimseyi görmediği noktaya kadar gelir.

Film, bir evlilik veya ilişkide iletişimin gerçek özünü gösterir. Partnerlerin ve eşlerin birbirleriyle açık ve dürüst bir iletişim içinde olmaları son derece önemlidir. Bu nedenle birbirlerini daha iyi anlamaya çalışırlar. İletişim, her iki partnerin de ihtiyaçlarının karşılandığı daha sağlıklı bir ilişkinin kapılarını açar. Eşler baştan beri birbirlerine karşı dürüst olsalardı, filmdeki sorunlar daha çabuk çözüm bulurdu.

"Puan Aşkım", olay örgüsünün amacını vurgulamak için çok sayıda tema kullanır. Otantik karakterler ve çok alakalı bir hikaye ile evli ve kendini adamış çiftler arasında düşündürücü bir sohbeti ateşliyor. Dahası, modern ebeveynlik üzerine bir yorumdur . Tüm bunları söyledikten sonra, anlatının Gabriel Korenfeld'in yaratıcı hayal gücünün ürünü olduğunu ve gerçek olaylara dayanmadığını yineliyoruz.

Devamını Okuyun: Netflix'in Puan Aşkım Nerede Çekildi?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.