Şili Büyükelçiliği, Macellan'ın yolculuğunu anlamak için sergi düzenliyor

GÜNDEM

Ankara'daki Şili Büyükelçiliği, Portekizli kaşif Ferdinand Magellan'ın yolculuğunun 500. yılı anısına bir sergi düzenledi.

Üç Dünyanın Karşılaşması: Dünya'nın İlk Çevre Gezisinden 500 Yıl Sonra sergisi Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlendi.

Büyükelçi Rodrigo Arcos, "Magellan'ın yolculuğu, tanınması ve vurgulanması gereken diğer birkaç tarihi coğrafi, politik ve ekonomik yönüne ek olarak, Dünya'nın çevresini ilk kez dolaşması nedeniyle insanlık tarihinde bir kilometre taşını temsil ediyor" dedi.

"Yolculuğun tamamlanmasıyla birlikte, dünyanın yuvarlaklığı, batıya doğru gidilerek doğuya ulaşacak bir geçidin varlığı, ayrıca yeni kıtanın varlığı, üzerinde yaşayan insanların çok çeşitli olması ve Aralarındaki kültürel fark, bir başka deyişle evrensel bir hikayenin, küreselleşmenin başlangıcıdır" dedi.

Arcos, şu anda Şili Cumhuriyeti olarak kabul edilen bölgenin, Magellan'ın seferinden önce Batı tarihinde hiç görünmediğini söyleyerek, başarının öneminin altını çizdi.

Arcos, "Bu sergiyi Türkiye'de düzenlemelerinin özel bir anlamı var çünkü Osmanlı İmparatorluğu, Asya ve Doğu ile yeni iletişim ve ticaret yollarını arama sürecinde baş aktörlerden biriydi."

Arcos, etkinliğin Şili Milli Kütüphanesi ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi arasındaki yakınlaşma sürecinin bir parçası olduğunu da söyledi.

Şili'de, Magellan'ın yolculuğu pratikte ulusal toprakların Avrupalılar tarafından ilk kez görülmesini teşkil ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.