Celine Dion, nadir görülen nörolojik hastalığa yakalandı ve konserleri iptal ediyor

GÜNDEM

Celine Dion, nadir görülen nörolojik hastalığa yakalandı ve konserleri iptal ediyor

Pop divası Celine Dion, şarkı söylemesini etkileyen nadir bir nörolojik bozukluk olan Stiff-Person Sendromu'ndan muzdarip olduğunu ağlayarak açıkladı ve bir dizi Avrupa şovunu iptal etmesi veya ertelemesi gerektiğini söyledi.

Instagram'da Fransızca ve İngilizce olarak yayınlanan beş dakikalık bir videoda, açıkça duygusal olan Dion, "uzun süredir" sağlık sorunlarıyla uğraştığını söyledi.

Kanadalı hitmaker, "Son zamanlarda bana, milyonda bir gibi bir şeyi etkileyen Stiff-Person Sendromu adı verilen çok nadir bir nörolojik bozukluk teşhisi kondu" dedi.

“Günlük hayatımın her alanını etkileyen, bazen yürürken zorlandığım ve ses tellerimi alıştığım şekilde şarkı söylememe izin vermeyen” spazmlara neden oluyor. "Bugün size bunun şubat ayında Avrupa'daki turuma yeniden başlamaya hazır olmayacağım anlamına geldiğini söylemek beni incitiyor."

54 yaşındaki Dion, durumu iyileştirmek için her gün çalışan doktorlardan oluşan bir ekip ve çocukları tarafından desteklendiğini söylerken, "Kabul etmeliyim, bu bir mücadele oldu" dedi. Dion, 1990'larda James Cameron'ın Oscar ödüllü filmi “Titanic”in teması “My Heart Will Go On” ve “The Power of Love” gibi hit filmlerle küçük bir Quebec kasabasından dünya çapında üne kavuştu. dünyanın dört bir yanındaki dev stadyumları sattı.

Bu başarı, birden fazla uzun ikametgahı olduğu Las Vegas'taki Caesar's Palace'da düzenli bir konsere dönüştürüldü.

Bu yılın başlarında Avrupa turnesini ertelediğinde spazmlardan ilk kez bahsetti.

Stiff-Person Sendromu (SPS), normalde 30 ila 60 yaşları arasında kas sertliği ve spazmlara neden olur. Semptomlar bazı vakalarda sabit kalabilir, ancak diğerlerinde giderek kötüleşir.

ABD Ulusal Sağlık Enstitülerine göre, kadınları erkeklerden iki kat daha fazla etkiliyor.

Tedavi edilmezse, SPS potansiyel olarak yürüme güçlüğüne yol açabilir ve bir kişinin rutin günlük görevleri gerçekleştirme yeteneğini önemli ölçüde etkileyebilir. Bu sendromun kesin nedeni bilinmemekle birlikte otoimmün bir hastalık olduğuna inanılır ve bazen diğer otoimmün hastalıklarla birlikte ortaya çıkar. Dion gözyaşlarına boğularak, "Tek bildiğim şarkı söylemek, hayatım boyunca yaptığım ve yapmayı en çok sevdiğim şey bu," dedi.

"Hepinizi görmeyi, sahnede olmayı, sizin için performans sergilemeyi özledim."

Şubat ayında Çek Cumhuriyeti'nde başlaması planlanan Avrupa'daki bahar tarihleri ​​2024'e ertelenirken, sekiz yaz şovu tamamen iptal edildi.

Ağustos sonundan Ekim ayına kadar bazı performanslar değişmedi. "Cesaret Dünya Turu" 2019'da başladı ve Dion, COVID-19 salgını geri kalanını beklemeye almadan önce 52 gösteriyi tamamladı. Daha sonra sağlık sorunları nedeniyle turun Kuzey Amerika bölümünü iptal etti. Bu, Grammy kazananının on yıl içindeki ilk küresel konser turu ve 2016'da kanserden ölen eşi-menajeri Rene Angelil'siz ilk konseri olacaktı.

Şov dünyası topluluğu, moda tasarımcısı şarkıcı arkadaşı Gwen Stefani ile Instagram'da Dion'a desteğini dile getirdi. Donatella Versace ve aktris Kate Hudson'a geçmiş olsun dileklerini bırakan on binlerce kişi arasında. Dion, video mesajının sonunda bir iyimserlik havası verdi. “İyileşme yolunda olduğuma dair umudum var. Bu benim odak noktam, ”dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.