Alper Gezeravcı ne zaman dönüyor? İşte Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu

GÜNDEM

Alper Gezeravcı ne zaman dönüyor? İşte Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu

Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü hakkında son gelişmeler merakla bekleniyor. İlk Türk astronot olarak Axiom Mission 3 görevine katılan Gezeravcı ve mürettebatı, dünyaya dönüş için hazırlıklara başlamıştı. Ancak dönüşleri önceki planlara göre ertelenmişti. Şimdi ise dönüş yolculuğuna ilişkin yeni gelişmeler var.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Astronotumuz Alper Gezeravcı'nın dahil olduğu Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülünün kapağı kapandı" dedi. Bu, Gezeravcı ve diğer astronotların dünyaya dönüş için hazırlıklarının tamamlandığını gösteriyor.

Alper Gezeravcı ne zaman Dönüyor?

Kesin dönüş tarihi bugün olarak netleşti ve bugün dönüş yolculuğuna başladı. Kacır, daha önce yaptığı açıklamada, koşulların uygun olduğunu belirtmiş ve Gezeravcı ile diğer üç astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) dünyaya dönüşünün 17.05'te başlayacağını duyurmuştu. Ancak bu tarih güncellenebilir veya değişebilir.

Dolayısıyla, Alper Gezeravcı'nın dönüş tarihiyle ilgili kesin bilgi henüz verilmemiş olsa da, hazırlıkların tamamlanmış olması dönüşün yakın olduğunu gösteriyor. Gezeravcı'nın ve diğer astronotların sağlıklı bir şekilde dünyaya dönmesi ve bu önemli görevden başarıyla çıkması için tüm dileklerimiz onlarla birlikte.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.