G7 ve AB, Rusya'nın savaş finansmanını azaltmak için petrol fiyatı üst sınırı konusunda anlaştı

DÜNYA

G7 ve AB, Rusya'nın savaş finansmanını azaltmak için petrol fiyatı üst sınırı konusunda anlaştı

Başkan Vladimir Putin Ukrayna altyapısına daha fazla saldırının "kaçınılmaz" olduğunu söylediğinde, G7 ve AB 2 Aralık'ta Kremlin'i savaş kaynaklarından mahrum bırakmak amacıyla Rus petrolünün varil başına 60 dolarlık tavanını kabul etti .

Daha önce zengin demokrasilerden oluşan G7 grubu ile Avrupa Birliği arasında siyasi düzeyde müzakere edilen tavan fiyat, Pazartesi gününden itibaren AB'nin Rus ham petrolüne yönelik ambargosu ile yürürlüğe girecek.

Ambargo, Rus ham petrolünün ithalatın üçte ikisini oluşturan ve potansiyel olarak Rusya'nın milyarlarca avroluk savaş sandığından mahrum bırakan AB'ye tanker gemisiyle gönderilmesini önleyecek ." G7'den yapılan açıklamada, deniz yoluyla taşınan Rus menşeli ham petrolün varil başına 60 ABD doları" doğrultusunda olduğu belirtildi.

G7, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü saldırı savaşından kazanç elde etmesini önleme , küresel enerji piyasalarında istikrarı destekleme ve Rusya'nın saldırı savaşının olumsuz ekonomik yansımalarını en aza indirme" sözünü yerine getirdiğini söyledi. Polonya fiyatı desteklemeyi reddetmişti. üst sınır planı, blok büyükelçisi Cuma akşamı Varşova'nın anlaşmasını onaylamadan önce tavanın çok yüksek olduğu endişeleriyle ilgili. Tavan fiyat, AB dışına satış yaparak yaptırımları aşmayı zorlaştırmak için tasarlandı.

Polonya büyükelçisi Andrzej Sados, Brüksel'in Moskova'ya karşı "acı verici ve pahalı" dokuzuncu yaptırım turu için Polonya ve Baltık devletlerinin önerilerini dikkate alacağını da söyledi. Beyaz Saray anlaşmayı "hoş bir haber" olarak nitelendirerek, bir fiyat sınırının Putin'in yaptırımlarını sınırlamaya yardımcı olacağını söyledi. Kremlin'in "savaş makinesini" finanse etme yeteneği.- Altyapı grevleri 'kaçınılmaz' -II. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Eylül ortasından bu yana yaptığı ilk görüşmede, Rusya'nın Ukrayna altyapısına yönelik saldırılarının "kaçınılmaz" olduğunu söyledi.

Kremlin'in telefon görüşmelerine ilişkin bir okumasına göre Putin, Scholz'a "Bu tür önlemler, Kiev'in Rusya'nın sivil altyapısına yönelik provokatif saldırılarına zorunlu ve kaçınılmaz bir yanıt haline geldi." Kırım'ı Rus anakarasına ilhak etti. Alman liderin sözcüsüne göre bir saatlik görüşme sırasında Scholz, "Rusya başkanını Rus birliklerinin geri çekilmesi de dahil olmak üzere mümkün olan en kısa sürede diplomatik bir çözüme varmaya çağırdı". Ancak Putin, Berlin'i şunları yapmaya çağırdı: Kremlin, "yaklaşımlarını yeniden gözden geçirin" ve Batı'yı Ukrayna'da "yıkıcı" politikalar uygulamakla suçlayarak, siyasi ve mali yardımın Kiev'in "herhangi bir müzakere fikrini tamamen reddetmesi" anlamına geldiğini vurguladı.

Kremlin'in birkaç Ukrayna bölgesini ilhak ettiğini iddia etmesinden kısa bir süre sonra Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Putin iktidardayken Rusya ile herhangi bir görüşme olasılığını reddetmişti. Başkan Joe Biden, Rus lider savaşı gerçekten bitirmek istiyorsa Putin ile masaya oturmaya istekli olacağını söyledi.

Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, "Başkan Biden aslında ne dedi? Müzakerelerin ancak Putin Ukrayna'dan ayrıldıktan sonra mümkün olduğunu söyledi." Biden'ın şu anda Putin'le masaya oturmaya "niyeti" olmadığını söyleyerek Cuma günü müzakere fikrine de su dökün.

Ancak Washington, Rusya'nın nükleer silahların kontrolü konulu müzakereleri ertelemesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek farklı bir konuda görüşmeye hazır olduğunu söyledi. kış.Kiev'den yapılan son tahminlere göre, Zelensky'nin danışmanı Mykhaylo Podolyak, çatışmalarda 13.000 kadar Ukrayna askerinin öldüğünü söyledi.

Hem Moskova hem de Kiev'in morali bozmamak için kayıplarını en aza indirdiğinden şüpheleniliyor. Üst düzey ABD'li general Mark Milley geçen ay Ukrayna'da 100.000'den fazla Rus askeri personelinin öldürüldüğünü veya yaralandığını ve Kiev kuvvetlerinin de muhtemelen benzer kayıplar verdiğini söyledi. Ukrayna'daki çatışmalar ayrıca binlerce Ukraynalı sivilin hayatına mal oldu ve milyonları evlerini terk etmeye zorladı. Yetkililer enerji altyapısı üzerindeki baskıyı hafifletmeye çalışırken ülkede kalanlar acil durum kesintileriyle uğraşmak zorunda kaldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.