Araştırma, Brexit sonrası İngiltere'nin doktor kıtlığını artırdığını söylüyor

DÜNYA

Araştırma, Brexit sonrası İngiltere'nin doktor kıtlığını artırdığını söylüyor

Bir araştırma, Brexit'in İngiltere'deki doktor eksikliğini artırdığını ve AB ülkelerinden başlıca uzmanlık alanlarında tahmini 4.000 doktor açığı olduğunu söyledi.

Krizin vurduğu NHS devlet tarafından finanse edilen sağlık hizmeti, Covid salgını nedeniyle bazı hastane bakımı için rekor bekleme listeleri ve aynı zamanda doktor ve hemşire eksikliği ile yıllarca yetersiz finanse edildikten sonra mücadele ederken geliyor.

Bağımsız bir sağlık düşünce kuruluşu olan Nuffield Trust, Birleşik Krallık Avrupa Birliği'nden ayrılmadan önce Avrupalı ​​doktorların özellikle güvendiği dört tıp alanına (anestezi, pediatri, kardiyo-torasik cerrahi ve psikiyatri) odaklandı .

İşe alımın zaten zor olduğu dört alanda "AB ve EFTA (Avrupa Serbest Ticaret Birliği) personelindeki artışın yavaşlayarak öngörülen artışın altına düştüğünü" tespit etti.

Brexit'ten önce görülen eğilim devam etseydi, 2021'de kayıtlı AB veya EFTA'dan (Norveç, İsviçre, İzlanda ve Lihtenştayn) 41.000'den fazla veya rakamların gösterdiğinden en az 4.000 doktor olmalıydı.

The Guardian gazetesinin 27 Kasım'da yaptırdığı araştırma, "AB referandumunun kampanyası ve sonucu, 2015 ve 2016'daki trend değişikliğinin bariz nedenidir" dedi.

İnsanların hareketine ilişkin yeni kurallara ilişkin başlangıçtaki belirsizliğin altını çizdi, ardından daha sıkı vize kuralları ve sağlık sisteminde “kötüleşen çalışma koşulları” geldi.

"Bulgular, bu uzmanlık alanlarındaki AB doktorlarının sayısındaki durgunluğun, NHS'nin başka yerlerde yeterli kalifiye personel bulamadığı alanlarda mevcut eksiklikleri artırdığını gösteriyor" diye ekledi.

Royal College of Nursing geçen hafta, üyelerinin maaş, çalışma koşulları ve kronik personel eksikliklerini gerekçe göstererek sendikanın İngiltere ve Galler'deki 106 yıllık tarihinde gelecek ay ilk grev eylemini gerçekleştireceğini duyurdu.

Rekor bekleme süreleri, personel eksiklikleri, mali kara delikler ve şimdi de hemşirelerin maaşları için greve gitmesiyle Birleşik Krallık'ın devlet tarafından yönetilen Ulusal Sağlık Servisi benzeri görülmemiş bir krizle karşı karşıya.

Gelecek ay hemşirelerin işten ayrılması, çok sevilen ama gıcırdayan kuruma yeni bir sefalet yüklerken, tıpkı kış hastalıklarının ısırdığı ve ülke uzun süreli bir durgunlukla karşı karşıya olduğu bir sırada.

İngiltere ve Galler'deki hizmeti temsil eden NHS Konfederasyonu başkanı Matthew Taylor, ön saflarda bakıma olan talebin "fırlatan hızla arttığını" söyledi.

Geçenlerde "NHS personelinin sterlin çabalarına rağmen bekleme süresi standartları kötüleşiyor - ve kış ayları çok kasvetli ve rekor düzeyde en yoğun görünüyor" dedi.

Rekor bir 7,1 milyon insan, testler ve rutin ve acil bakım için uzun gecikmelerle tedavi için bekliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.